Adviesconsult Veterinaire Natuurgeneeskunde

Adviesconsult Veterinaire Natuurgeneeskunde

Veterinaire Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor meerdere therapieën die als doel hebben het zelfgenezend vermogen van een levend wezen te stimuleren en te ondersteunen.

Op die manier wordt het lichaam geholpen de ziekte zo goed mogelijk aan te pakken. In de natuurgeneeskunde worden lichaam en geest als een eenheid gezien.

Er wordt vanuit gegaan dat op fysiek niveau alle cellen met elkaar verbonden zijn, wat door middel van de ontdekking van het Basis Bio Regulatiesysteem (BBRS) bevestigd is.

 

Basis Bio Regulatie Systeem (BBRS)

Lichaamscellen liggen niet direct tegen elkaar aan. Tussen de cellen zit losmazig bindweefsel, lees fascia en intermediair bindweefselvloeistof. In deze tussencelstof worden voedingsstoffen en afvalstoffen vervoerd van en naar de cellen. Het fungeert als het ware als een weg tussen verschillende dorpen.

Dit bindweefsel, de fascia, heeft een belangrijke functieregulatie zoals prikkeloverdracht binnen het zenuwstelsel, temperatuurcontrole en stofwisseling.

Bij een intact BBRS kan via bloed en lymfe afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen worden aangevoerd. Het lichaam is daardoor in staat te reageren op het interne en externe milieu.

Het BBRS gaat falen als er opstapeling van afvalstoffen gaat plaatsvinden. Via de spijsvertering, inademing of huid kunnen meer afvalstoffen binnen komen dan het lichaam kan verwerken. Denk hierbij aan: slechte voeding, lichaamsvreemde stoffen zoals chemische kleur en smaakstoffen, zware metalen, vervuilde lucht, medicatie. Stress kan het opslaan van afvalstoffen versterken. Het lichaam moet deze afvalstoffen gaan opslaan.

Deze afvalstoffen wordt ingepakt in een matrix en opgeslagen in de tussencelstof. Er is nog voldoende ruimte tussen de cellen om de vloeistof te doen stromen. Denkend in de weg tussen de dorpen kun je je voorstellen dat er steeds meer verkeer komt. Het wordt drukker op de weg, maar iedereen kan nog wel doorrijden. De cellen hebben hier nog niet veel last van. Ze veranderen nog niet van structuur. Als deze vervuiling lang aanhoudt raakt het BBRS overvuld met afvalstoffen. De vloeistof slibt dicht en verandert in een gelachtige substantie. We zeggen ook wel dat er een verandering van “sol” naar “gel” plaatsvindt.

Visualiserend in de weg tussen de dorpen kun je zeggen dat er een file ontstaat. Het verkeer kan zich niet meer verplaatsen. Men kan niet meer van het ene dorp naar het andere dorp. Er vindt geen communicatie meer plaats. Er is geen interactieve verbinding meer tussen de cellen en er kan niet meer gereageerd worden op interne en externe factoren. Er treden blokkades op. Cellen raken in de war en gaan fout reageren. Ze gaan bijvoorbeeld op lichaamseigen stoffen reageren alsof het vijanden zijn. Zo ontstaat bijvoorbeeld een allergie.

Door het inzetten van Cranio-Sacraal therapie, ECT, celzouten, fytotherapie, homeopathie of essentiële olie kan het paardenlichaam geholpen worden weer terug in balans te komen.


Adviesconsult

Hoe verloopt een afspraak?

Bij het afspreken van een natuurgeneeskundig adviesconsult ontvang je van te voren via de mail een intakeformulier met vragen over oa de ziektegeschiedenis, de huidige huisvesting, voeding, de training etc van je paard. Tijdens de afspraak ga ik hier dieper op in.

Een 1ste consult duurt ongeveer 1 uur.

Anamnese

Om de oorzaak van het probleem te achterhalen, is een uitgebreide anamnese nodig. Ik kijk daarbij niet alleen naar symptomen van de klacht, maar bekijk het paard als geheel van met elkaar samenhangende processen. Dus ook naar de voeding, management en bijvoorbeeld de relatie tussen paard en eigenaar.

Ook is een fysiek onderzoek belangrijk, waarbij ik gebruik maak van de standaard reguliere metingen, maar ook het paard doormeet met behulp van de Lecher-antenne en de connectiesensor. Hierdoor kan precies gemeten worden waar een disbalans aanwezig is en welke middelen nodig zijn om deze disbalans op te heffen.

Het stappenplan

Vervolgens bespreken we de bevindingen. We bespreken welke mogelijkheden er zijn om de klachten te behandelen en stemmen deze met elkaar af.

Het stappenplan kan bestaan uit:

  • Maatregelen; bijvoorbeeld op gebied van huisvesting, voeding en training.

  • Inzet van natuurlijke middelen; zoals Aromatherapie, Bach Bloesemremedies, kruiden, klassieke homeopathie of Schussler celzouten.

De middelen van PUUR, Phytonics, de Silverlinde, en Equilin heb ik op voorraad en zijn direct leverbaar.

Ook kan het nodig zijn om Cranio Sacraal therapie in te zetten.

Het behandeladvies

Van het consult ontvangt u een schriftelijk verslag per e-mail. Hierin staan de bevindingen en het daaraan gekoppelde behandeladvies vermeld.

Evaluatie & nacontrole

Zo nodig plannen hebben we nog mail en/of telefonische contact om de voortgang te blijven volgen en te kunnen bijsturen.