Ervaringen

Marjolein de Keijzer-van Nimwegen

Trainingspaard Pink Floyd van Marjolein De Keijzer-van Nimwegen wordt getraind als springpaard. Doordat hij overbouwd is, loopt hij snel op de voorhand. Door de oefeningen (oa traver en schouderbinnenwaarts) ook aan de hand te trainen heeft hij geleerd om meer zijn achterhand te gaan gebruiken. Omdat dit zonder ruiterbelemmering en dus onbelast is, kan hij dit ook voor 100% gaan doen. Zelf zie en voel je ook duidelijker waar het mis gaat en wat je eraan kan doen om het paard te helpen! Je bent als ware zijn Personal Trainer vanaf de grond.

Hij wordt verder ondersteund door de juiste voeding: Equilin Balancer en de Basic, Mijten optiform en de Herbamix. Elke 2 weken krijgt hij een Guasha & Cranio behandeling, in combinatie met sportmassage en aromatherapie met de olieen van de Silverlinde en Young Living. Door juist de combinatie te maken van grondwerk, handwerk, longeren, rijden,behandelen en goede voeding maak je dus het verschil: soepeler, sneller en krachtiger.

floyd equilin.jpg

Ilze is vakkundig in haar werk. Mijn ervaring met Ilze is op Cranio Sacraal en natuurgeneeskundig gebied. Mijn paard had veel last van proest met headshaken. Ilze is mijn paard gaan behandelen, en in een periode van een paar maanden zijn de symptomen al ver afgenomen. Ik ben zeer tevreden, mooi en gaaf om te zien hoe paarden op cranio-sacraal behandelingen van Ilze reageren, en met resultaat! We zijn er nog niet helemaal, maar ik heb er het volste vertrouwen in, dat dit met nog een aantal behandelingen goed gaat komen! Geduld is een mooie zaak, en je mag niet verwachten, dat zo’n complex probleem in een paar behandelingen opgelost kan zijn! Mijn ervaring op het gebied van headshaken, is dat cranio sacraal de oplossing kan bieden. Ilze werkt zeer vertrouwd en is vakkundig op dit gebied, een echte aanrader! Ook op natuurgeneeskundig gebied heb ik goede en fijne ervaringen met Ilze. Nogmaals bedankt Ilze en ik hoop dat je zo nog vele paardjes met headshaken kunt helpen, want het is een moeilijk probleem.
— Marit Sturm

Ze kwam binnen als een schuchtere bange merrie die eruitzag als een mager 2.5 jarig paard, terwijl ze vijf jaar oud was. Haar naam is Diva, we hebben haar de eerste dag met rust gelaten in de box, terwijl ze onrustig in de box rond liep. Daarna ben ik twee dagen bezig geweest om het vertrouwen van haar te winnen en op een correcte manier haar halster om te kunnen doen. Als je de merrie longeerde zag je dat er veel stress in haar hoofd en lijf zat en pas als ze moe werd ontspande ze iets. Haar stappassen waren kort en haar drafpassen ook. Terwijl ze erg slap van achteren was.

Ilze heeft de merrie behandeld en de eerste behandeling bestond alleen maar uit aanraken en er zijn, zoveel stress had de merrie bij zich. Aan het einde van de behandeling stond de merrie al vol vertrouwen aan Ilze te ruiken en te briesen, dus dat was een goed teken.

De daarop volgende behandeling heeft Ilze haar gemasseerd met lichte aanrakingen en de merrie vond het meteen goed. De derde behandeling heeft Ilze de blaasmeridiaan behandeld en haar zonnevlecht. Hier kwam een grote reactie op, in eerste instantie wilde ze dit liever niet, maar al doende accepteerde ze dit. Maar ondertussen ging haar opleiding ook door en na iedere behandeling konden we een goed resultaat zien. Nu wordt de merrie door verschillende jonge mensen gereden en ze is vol vertrouwen maar wel werkwillig. Haar stappassen en drafpassen zijn nu enorm verbeterd.

Ilze enorm bedankt voor het behandelen van Diva, ook namens Diva, je kwam in haar leven op precies het juiste moment.
— Mirjam & Diva

Voor en na foto’s van mijn eigen paarden PN Bonlez & Issey

bonlez 7 sept 17.jpg
 
 
PN Bonlez juli 19.jpg

PN Bonlez

CST En ECT

Equilin Balancer 100 graan en 300 gram Basic

Optiform en Kruidenhooi Louis Venhorst