Equilin producten

Een gezond (sport)paard begint bij een goede voeding. Normaal ‘compleet’ paardenvoer (ruwvoer en krachtvoer) bevat vaak niet wat een paard werkelijk nodig heeft. Krachtvoer kan een verzurend effect op de darmen geven. Zonder voldoende goede voedingsstoffen kan de motor niet draaien en ontstaan vroeg of laat (medische) problemen.

Equilin ontwikkelt supplementen die er werkelijk toe doen. De Equilin producten vullen de tekorten aan essentiële voedingsstoffen aan. Hierdoor helpt Equilin de paarden beter te voldoen aan de verwachtingen die wij van ze hebben.

Een paard in Nederland dat alleen ruwvoer te eten krijgt heeft een probleem en is op lange termijn niet in staat het lichaam gezond te houden. Waarom? Omdat het gangbare ruwvoer in de regel arm is aan Selenium, Zink, Koper en Natrium en in de winter ook aan vitamine E. Daarbij is het vaak gewonnen op oude koeienweiden en daardoor te suiker- en eiwitrijk.
Zeker weten doe je dat alleen met een ruwvoeranalyse. Maar ook bij minder dan 2,5 kg krachtvoer per dag loopt het paard risico op een mineralentekort.


Voeren volgens de visie van Equilin

Aanvullend diervoeder

Indien minder dan 2,5 kg krachtvoer per dag wordt gegeven dan is er een theoretisch mineralentekort. De BALANCER vult deze aan op basis van de gemiddelden tekorten. Ingrediënten uit de BASIC en de IMMUNO zitten niet of onvoldoende in een normaal rantsoen maar zijn wel nodig om het lichaam bij prestaties gezond te houden. Extra energie in de vorm van koolhydraten is bij voldoende ruwvoer maar gering nodig. Onder voldoende wordt verstaan 1,5% DS van het lichaamsgewicht, met een gemiddelde energiewaarde paard (EWpa) van 0,67 (maximaal 10% suiker). Bied daarnaast altijd een zoutblok aan.

Bij vetten

Als extra energie kan bijvoorbeeld een verzadigde, plantaardige olie (bijvoorbeeld kokos- of arachideolie) of ander vetrijk voer worden gegeven. De vitamine E behoefte zal toenemen naarmate meer onverzadigde olie wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld lijnzaadolie. Deze laatste is in de winter een essentiële toevoeging indien geen BALANCER, BASIC of IMMUNO wordt gegeven.

Eiwitten

Gangbaar ruwvoer bevat doorgaans niet de juiste eiwitten, luzerne wel. Geef daarom 0,5 tot 1 kg luzerne bij per dag aan een paard. Vezels 1,5% tot 2% DS van het lichaamsgewicht aan ruwvoer.; Voor een paard van 600 kg komt dit neer op 9 tot 14 kg hooi of 12,5 tot 18 kg voordroogsilage.

Water

Vers en voldoende leiding of gecontroleerd bronwater, geen slootwater! Let er vooral in de winter of bij gedroogd ruwvoer op dat voldoende wordt gedronken.

181125_Equilin-Logo_pms5355_2.jpg
 

STARTERSPAKKET Equilin BALANCER

 • 100 gram per dag voor een volwassen paard.

 • Organisch goed opneembare mineralen

 • Op basis van de gemiddelde ruwvoer tekorten

 • Probiotica voor de vertering van suikers en eiwitten

 • Omega 3 uit lijnzaad

 • Zonder ijzer

 • Met natuurlijk vitamine E, Selenium en Probiotica

Verpakking bevat 6.8 kg en dit is voldoende voor 2 maanden (paard 6oo kg). Biedt daarbij ook altijd een zoutblok aan en 500 gram luzerne per dag, naast voldoende geschikt ruwvoer. (1 voerschep is 350 gram luzerne)

equilin balancer

STARTERSPAKKET Equilin BASIC

Unieke 7 in 1 formule, magnesium(citraat), vitamine E zonder selenium, MSM, plantaardige omega 3 vetzuren, essentiële aminozuren, probioticum en een mycotoxinenbinder.

Equilin BASIC Horse ‘Product van het jaar' Winnaar! is een waardevolle aanvulling op het rantsoen als het paard:

 • blessuregevoelig is

 • slecht herstelt na lichamelijke inspanning

 • gespannen of nerveus is

 • snel last heeft van gevoelige spieren

 • veel moet presteren

 • problemen met de vacht of hoeven heeft

 • problemen heeft met de vertering van krachtvoer

 • moeite heeft met het opbouwen van spieren

 • slecht op gewicht te houden is

EquilinBASIC is bedoeld om continu aan het paard te voeren, naast geschikt ruwvoer aangevuld met krachtvoer of EquilinBALANCER.

Let op: het starterspakket bevat 1 zak Equilin BASIC

Equilin IMMUNO

Speciaal voor paarden en pony’s die behoefte hebben aan extra weerstand is IMMUNO ontwikkeld. De brandnetel zorgt ervoor dat afvalstoffen beter uit het lichaam verwijderd worden. Mariadistel reinigt de lever en werkt leveropbouwend. Organisch gebonden selenium en zink zijn goed opneembaar en essentieel voor een goedwerkend immuunsysteem.

IMMUNO is de EquilinBASIC met daaraan toegevoegd:

 • Organisch gebonden mineralen, selenium, zink, mangaan en koper

 • Lever ontgiftende en opbouwende kruiden (o.a. mariadistel)

 • Reinigende en stimulerende kruiden voor de uitscheiding van afvalstoffen (o.a. brandnetel)

Te geven als kuur, maximaal 6 weken (2 zakken) daarna kan worden overgestapt op de BASIC al dan niet in combinatie met de BALANCER.

immuno-weerstandformule-in-navulzak-van-68-kg.jpg

Bewaaremmer

€4,50

Equilin bewaaremmer

Maatbeker

€0,50

Equilin maatbeker

Meer informatie over Equilin: www.equilin.eu

Vraag vrijblijvend advies en voor overige vragen: info@praktijknatuurlijk.nl