Paarden-
opleidingen
Praktijk Natuurlijk

Professionele en erkende jaaropleiding
die opleidt naar een
zelfstandig en bekwaam werkende
Cranio-Sacraal Therapeut voor paarden.

CST level 2 (3)_geflipt-gecropt.jpg
 

PPN-Paardenopleidingen

PPN is de eerste, meest volledige, jaaropleiding in Nederland die opleidt naar een zelfstandig en bekwaam werkende Cranio-Sacraal Therapeut voor paarden met een holistische verbreding.

PPN leert de student, Cranio-Sacraal therapie bij paarden, toepassen op een holistische manier.

“Cranio-Sacraal Therapie is een ondersteuningsvorm om paarden te helpen de oorzaak van hun klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen.

Cranio-Sacraal therapeuten gebruiken diverse hands-on technieken (op het lichaam en de schedel) om het lichaam te bevrijden van blokkades die het bewegingsapparaat beperken, waardoor het lichaam weer in balans komt en vloeiend kan bewegen. Het is voortgekomen uit de osteopathie en als specialisatie verder gegaan”.

 
 
3de foto potret_klein.jpg

Ilze van Merrebach

Ilze heeft met haar achtergrond in het behandelen van paarden sinds 2012 (Veterinaire Natuurgeneeskunde, Equine Cranio Touch, Cranio-Sacraal therapie, Guasha therapie), veel ervaring en is nog steeds elke dag actief als therapeut en in het geven van instructie.

Accreditatie CRKBO (www.crkbo.nl)

Gecertificeerd voor de op maat gemaakte beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid verzekering voor Cranio Sacraal therapeut voor Paarden, gediplomeerd aan PPN-Paardenopleidingen Praktijk Natuurlijk.

 
Lichtergrijs.jpg
 

Een unieke opleiding

Er is veel aandacht voor de specifieke Cranio-Sacrale technieken en het gaan leren voelen van de verschillende lichaamsritmes. Naast de Cranio-Sacrale technieken, is er het 1ste jaar ook veel aandacht voor de totale gezondheid van het gehele paard en het opzetten van je eigen praktijk. Je leert over voeding, de spijsvertering en veel voorkomende ziektes bij paarden die je als therapeut tegenkomt.

Opzetten van je eigen praktijk

Wat kan je zelf en wanneer verwijs je door? Hier op de juiste wijze advies in geven en naar handelen is wat het verschil maakt in het resultaat van je behandeling!

Zo krijg je echt de ervaring en het gevoel wat nodig is om straks alleen te gaan werken, wat deze opleiding uniek en anders maakt.

Want hoe zet je je eigen praktijk op? En hoe kan je klant je vinden? Ook dit leer je!

Persoonlijke begeleiding

Iedere student krijgt onbeperkt persoonlijke begeleiding dmv mailcontact, app of telefonisch contact, gedurende het lesjaar over allerhande inhoudelijke vragen en problemen die tijdens het oefenen naar voren komen.

Dus ook buiten de lesdagen om blijf je elke dag met het vak bezig zijn.

Ook werken we met een besloten facebookgroep, per klas, waar allerhande casusvragen en foto’s gedeeld worden waar de docenten en medestudenten op reageren.

Een opleiding met een boodschap

Onze drijfveer is om studenten, therapeuten, vakmensen en paardeneigenaren de kennis en ervaring mee te geven die nodig is om zoveel mogelijk paarden goed te kunnen begeleiden en te helpen.

“De benadering van het paard en de opbouw van een behandeling zijn met grote zorg, passie en respect voor het paard.

Het bewust maken van de eigenaar van de situatie van het paard

en hier met respect een passend advies bij geven, is wat het verschil maakt in het resultaat van de behandeling.

Daarom is het uniek en geeft het zulke goede en blijvende resultaten!

 
 

“Ik wist niet dat Cranio-Sacraal therapie zoveel zou kunnen betekenen bij paarden!”

 
2018-P007-098PN-klein_instagram.jpg
 

Wat biedt Praktijk Natuurlijk

Jaaropleiding CST-Cranio Sacraal therapeut voor paarden

Een opleiding die opleidt naar een zelfstandig en bekwaam werkende Cranio-Sacraal Therapeut (CST) voor paarden. De beroepsopleiding is CRKBO (Centraal register kort beroepsonderwijs) erkend en goedgekeurd, en daardoorook voor het afsluiten van een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor CST paard.


Vervolgopleiding Level 2 - Verdieping & Voeding

Daarna kan je doorgaan met een verdiepingsjaar, deze hoeft niet direct erna, maar kan je ook later volgen als dat beter past.

Voeding is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid van het paard.

Daar ligt dan ook een rol voor de Cranio-Sacraal therapeut om daar gedegen in te kunnen adviseren. Wil je een duurzaam resultaat behalen met je CST behandelingen? Dan moet het voermanagement bekeken en zonodig aangepast worden.  Ook een goed advies over bijvoorbeeld het versterken van het immuunsysteem of veilig detoxen van een paard leer je tijdens Level 2.