Privélessen

In de privé lessen krijg je 1 op 1 begeleiding, met speciale aandacht voor het Rechtrichten & Gymnastiseren van je paard.

Ik gebruik in mijn lessen een combinatie van Academische rijkunst, Engelse dressuur en handwerken, net wat voor jullie als combinatie nodig is om te groeien.

Ben jij bereid om de tijd te nemen en de stappen te zetten die nodig zijn en hecht je meer waarde aan een goede basis waarin vertrouwen en communicatie centraal staan dan aan "quick-fixes", dan ben je van harte welkom.

Mijn specialiteit is door met werken aan de hand, naast het rijden, jullie als combinatie verder te helpen.

  • Grondwerk

  • Werken aan de hand

  • Longeren

  • Training onder de man met pad of zadel

Ook is er de mogelijkheid om met een opgeleid scholingspaard van PPN-Praktijk Natuurlijk te lessen.

Ik ben o.a. 3 jaar in opleiding geweest bij Greetje Hakvoort, Ridder of The Academic Art of Riding.

Voor zowel wedstrijdruiters als recreatieruiters, Locatie HC de Waterberg te Arnhem.

NB. Het rijden geschiedt op eigen risico en voor eigen verantwoording.


Vanochtend les gehad op de super gave Lusitano PN Bonlez van Ilze. Heeeeel erg met zit en gevoel moeten rijden, benen en handen mogen slechts assisteren. Een heel gaaf leerpaard met veel power, maar ook een paard wat zich makkelijk lang laag en easy laat rijden! Ilze is al een aantal jaren mijn instructrice, zij weet dus precies waar mijn kwaliteiten en pijnpunten liggen, daarom kon zij mij op PN Bonlez dingen laten voelen, die ik weer in mijn rugzakje meeneem naar mijn eigen paarden :D! Erg bedankt Ilze!
— Romy Huisman
Priveles Ilze van Merrebach

Voordelen hand- en grondwerk in combinatie met rijden

Stel, je hebt een paard of pony waarmee je recreatief rijdt. Eigenlijk zou je meer willen doen maar dit houdt je tegen omdat hij/zij te oud is, of te dik, te stijf of welke andere reden dan ook. Of voor een bepaalde oefening, zoals schouderbinnenwaarts, krijg je altijd een onvoldoende op je protocol. Of je kan een tijdje niet rijden i.v.m. zwangerschap of omdat je bang bent geworden met rijden.

 De voordelen van hand- en grondwerk icm rijden:

  • Grond- en handwerk bereiden het paard voor om bereden te worden. De “knopjes” die je hebt aangeleerd tijdens het grondwerk gebruik je immers ook tijdens het rijden. Je maakt gebruik van dezelfde afspraken en hulpen.

  • Door de oefening eerst aan te leren vanaf de grond bereik je meer een goed lichaamsgebruik omdat het zonder ruitergewicht/onbalans is.

  • Je ziet en voelt eerder wanneer het mis gaat maar ook wanneer het juist goed is.

  • Wijken voor druk is eigenlijk het belangrijkste dat je aan je paard moet leren. Als je dat kan met je paard dan kan je hem alles leren!

  • Rijden met gevoel en lichaamsbewustzijn.

  • Het brengt een duidelijke communicatie tussen paard en ruiter, dit geeft harmonie en een fijne samenwerking.