Ervaringen van studenten

In november 2017 zag ik de opleiding CST voor paarden van Ilze voorbij komen, jammer dat de opleiding net was begonnen. Deze opleiding sprak me heel erg aan, dus ingeschreven voor de introductiedag in april 2018. Super warm ontvangst door Ilze en Marybel en een leuke leerzame dag gehad. Ik wist ‘dit is wat ik wil’!

In september 2018 begonnen, nu op de helft van de opleiding en wat is het gaaf. Al veel mooie ervaringen tijdens de behandelingen van de paardjes, zo ontzettend dankbaar.Wat ik zo fijn vind aan deze opleiding is dat je altijd op Ilze terug kan vallen, laatst stond ik bij een paard en had ik haar advies nodig. Je belt legt het voor en ze geeft een duidelijk advies, zo fijn! Ik ben heel blij dat ik eindelijk deze stap heb gemaakt. Dit gaat vast een heel mooi jaar worden!
— Madieke Visser | Holistische praktijk voor dieren Madieke Visser

Toen ik in 2018 eindelijk wist wat ik wilde gaan doen, was ik blij dat ik site van Praktijk Natuurlijk vond. Ik heb me zonder aarzelen ingeschreven voor de opleiding en ben in september 2018 begonnen. Ik ben nog elke dag blij en trots dat ik de stap heb gezet.

De opleiding is pittig, maar tegelijkertijd zo gaaf. De praktijkonderdelen waarbij we oefenen op de paarden van de manege zijn enorm leerzaam. Ilze neemt me haar enthousiasme en kennis mee in de wereld van cranio sacraal. Wat weet zij veel! Ze is altijd bereikbaar voor vragen en hulp. We zijn pas halverwege de opleiding en ik ben nu al in staat om paarden te helpen.
— Hellen Willemstein Ter Weele

Cranio is een hele mooie zachte techniek die krachtige resultaten geeft zowel op lichamelijk als op emotioneel gebied. Ik ben blij dat deze opleiding op mijn pad is gekomen en zo ook mijn paarden. Mijn eigen paarden zijn echte leermeesters voor mij op dit gebied en hebben al veel vooruitgang geboekt dankzij de cranio behandelingen en andere aanvullingen.

De opleiding heeft mij al zo ontzettend veel gebracht en heb op alle vlakken al veel geleerd.
— Mariecke Verseput | Paard weer in balans

Theorie en praktijk, alles was heel duidelijk vanuit eigen ervaringen verteld met de bijbehorende beelden en het praktijkgedeelte was mooi te volgen door het licht en de camerabeelden via de laptop. Ik kwam er ook achter dat een hoofdstel ook wel heel belangrijk is en goed moet passen. Als therapeuten kregen we veel tips mee, om het gebit te controleren en als het nodig is door te verwijzen naar een paardentandarts. 
— Yvonne l’Amie | FitHorse paardenmassage