TMJ (Temporal Mandibular Joint) and the Equine Athlete.

Posted by on jul 27, 2014

Als tijdens een behandeling mijn handen stil en rustig op het paard liggen, kan het lijken alsof ik niets doe. Toch, tijdens deze momenten gebeurt er heel veel. Soms voelt het onder mijn handen alsof er een storm woedt onder de oppervlakte. Soms voelt het als een kabbelend beekje wat weer op gang komt.

Dit jaar heb ik de 1ste 3 level’s van de opleiding Cranio-Sacraal (CS) therapie bij de Amerikaanse Maureen Rogers gevolgd. https://www.equinecraniosacral.com/practitioners-of-ecs.html#europe
We werkten als studenten eerst aan elkaar alvorens met de technieken op de paarden te werken, zodat we konden begrijpen en voelen wat CS eigenlijk met je doet.

Door de katalysator voor het lichaam te zijn kunnen fysieke problemen (die vaak verweven zijn met emoties en mentale problemen) opgelost worden.

Ik vertrouwen op de reacties van het paard, ik volg ze, en laat het lichaam vertellen wat het nodig heeft.
Om dit te doen, vertrouw ik op de sensaties onder mijn handen; het vacuüm of de rivier die me leidt.
Ik vertrouw op de reacties van het paard, en werk binnen hun aanvaarding, en wacht totdat de emotionele en fysieke barrière smelt.

Het paard weet wat het nodig heeft, en wat het aankan; ik kan het voorstellen en aangeven, maar het niet dwingen.

Soms zakken ze helemaal weg en een komt er een totale ontspanning maar soms ook voelt het te heftig en komt er een reactie van schudden of schrapen. Vlak daarna komt dan vaak de release in de vorm van gapen, likken en een zucht en is er weer een stukje opgelost….
Bij het ene paard geeft deze therapie sneller resultaat dan bij de ander, soms duurt het even en moet het lichaam wennen aan de nieuwe balans.

Maar de ontspannen en tevreden blik in de ogen die meteen te zien is zegt al genoeg!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus