Bachbloesemtherapie

Bach Bloesem Remedies

Er bestaan honderden Bloesem Remedies, gemaakt van verschillende bloemen en bloesems, elk met een eigen energie, thema en werking.  Ik werk met de bloesems van Edward Bach. Elke remedie heeft effect op een bepaalde gemoedstoestand die in disbalans is geraakt. Vaak gaat het om een emotie of energie die geblokkeerd is geraakt.  Een dier kan afgestompt zijn door een nare ervaring in het verleden, maar een dier kan ook te overdreven op een prikkel reageren, te angstig zijn of te onzeker.  Een dier met zo'n disbalans komt in een vicieuze cirkel terecht waar het zelf niet meer uit kan komen.  Uiteraard is een juiste begeleiding van de eigenaar erg belangrijk.  Veel gedragsproblemen kunnen voortkomen uit een verkeerde omgang.  Soms is het nodig het dier een duwtje in de goede richting te geven zodat het zelf, van binnenuit in beweging komt.  Hierbij kunnen de Bloesem remedies prachtig werk doen.  Ze helpen om blokkades op te heffen en laten energie weer stromen.
 
Het sleutelwoord van Dr. Bach is EENVOUD. In zijn boek "Genezing door bloemen" zegt hij "Behandel de persoon en niet de ziekte”. 
 

Werking

De remedies werken in op gedrag, gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen die net als alles ook een positieve en een negatieve kant kennen. Wanneer een disbalans ontstaat (dier zit niet lekker in z'n vel, slaat door naar een extreem gedrag etc.) ondersteunt de bijbehorende Bach remedie het dier om weer terug in balans te komen.  Bach onderdrukt gedrag niet zoals valium of antidepressiva. Wanneer het dier na behandeling met Bach Remedies een goede periode heeft maar later toch weer terug valt in het ongewenste gedrag, is er altijd een reden waarom het dier weer opnieuw uit balans is geraakt. Het is daarom belangrijk om niet alleen Bachdruppels te geven maar ook te kijken naar de omgevingsfactoren. Waarom is het dier in 1e instantie in disbalans gekomen en wat kan er worden verandert om dit in de toekomst te voorkomen!

Bach 

In het voorraadflesje wordt de remedie geconserveerd met brandewijn (alcoholhgehalte: 27% vol) . De mixflesjes (van waaruit je het dier uiteindelijk zijn druppels geeft) bestaat uit bronwater en enkele druppels uit één of meerdere voorraadflesjes. De hoeveelheid alcohol is dan nihil.

Dr. Edward Bach

Bach Bloesemtherapie is een therapie ontwikkeld door Dr. Edward Bach (geboren in Engeland, 1886). Hij studeerde af als arts, homeopaat, bacterioloog en patholoog anatoom en ontdekte door het vroegtijdige overlijden van zijn vrouw de link tussen emotionele problemen en fysieke klachten. Toen een collega darmkanker bij hem vaststelde en hij volgens collega's nog 3 maanden te leven had is hij hard aan het werk gegaan om een natuurlijke heelwijze te ontwikkelen. Hij zocht een methode om emotionele storingen en conflicten in de mens te behandelen.  Hij zag ziekten als symptomen van emotionele storingen en ontdekte dat als je de emotionele storingen aanpakte, de lichamelijke klachten ook verdwenen.
 
Edward Bach deed zijn goedlopende praktijk van de hand om verder te onderzoeken en ontwikkelen. Hij was zeer gevoelig en kon de vibratie van planten, bomen en bloesems voelen en de overeenkomst met de archetypische gemoedstoestanden van de mens(dat zijn universele gedragspatronen van waaruit ons handelen vorm krijgt)  Hij ontwikkelde de 38 verschillende remedies en de Rescue Remedie (een 1e hulp combinatie remedie) waar vele mensen en dieren al baat bij hebben gehad. Op vijftig jarige leeftijd overleed hij, 17 jaar nadat hij was opgegeven.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

  • Mail: info@praktijknatuurlijk.nl
  • Mobiel 06-11100859
  • Of vul uw gegevens in op de contactpagina
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus