Aromatherapie

Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën, ook wel etherische of aromatische oliën genoemd. Essentiële oliën zijn de stoffen van planten, bloemen en bomen die de afweer regelen, de hormoonhuishouding op orde houden en de communicatie uitvoeren van de plant zelf. Alles is energie. Wij, mensen en onze dieren, alles om ons heen bestaat in feite uit elektromagnetische golven. Zowel de tastbare materie, als onze lichamen, als onze gedachten en emoties. Met energetische interventies kunnen eventuele verstoringen van een lichaam weer in evenwicht worden gebracht waardoor het lichaam zelf aan de slag gaat om in balans te komen. Aromatherapie / essentiële oliën kunnen hierin een hele mooie aanvullende rol spelen.

Geuren doen heel veel met je. Geuren nodigen uit tot contact of geven juist een waarschuwing, een reactie van afkeer. De geur van gas geeft een duidelijke waarschuwing. De geur van appeltaart is uitnodigend, gastvrij. Geuren gaan via het reukorgaan direct naar de hersenen, naar de systemen waar emoties worden gereguleerd. Daarom reageren mens en dier zo direct op geuren. Essentiële oliën zijn sterk geurende stoffen, maar werken behalve op emotioneel niveau ook op fysiek niveau. Het zijn chemische structuren die uit dezelfde bouwstenen zijn opgebouwd als dieren en mensen waardoor ze ook makkelijk door onze lichamen worden opgenomen en ontbrekende componenten kunnen aanvullen. Het zijn complete organische stoffen die intelligent werken. Dat wil zeggen dat ze doen wat nodig is afhankelijk van de situatie. Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd. Met 1 druppel pepermuntolie kun je bijvoorbeeld 24 kopjes thee zetten. Dat is vergelijkbaar met het blad van ongeveer 4 of 5 muntplanten. Enige kennis van zaken is daarom noodzakelijk om de juiste olie te kiezen en deze op de meest effectieve manier toe te passen.


Aangezien essentiële oliën erg geconcentreerd zijn is het belangrijk om zuivere biologische producten te gebruiken. Planten die met kunstmest zijn gevoed of met bestrijdingsmiddelen zijn bespoten geven deze stoffen ook af in het destillatieproces. Zelf gebruik ik de essentiële oliën van Young Living en de biologische essentiële oliën van de Silverlinde. Deze zijn 100% gegarandeerd zuiver, zonder toevoegingen, verdunningen, en zijn biologisch geteeld en getest.

De geuren

Een voorbeeld van één van de vele samengestelde geuren van Young Living:  “Valor”. Dit is de chiropractor onder de oliën. Valor heelt lichaam en geest en maakt verbinding met het spirituele. Valor balanceert de energie en geeft zelfvertrouwen en moed. Het is een olie om te laten inhaleren als je paard weinig zelfvertrouwen heeft. De samenstelling bestaat uit: Spruce (Spar), Rosewood (Rozenhout), Blue Tansy (Blauwe Boerenwormkruid) en Frankincense (Wierook).
 

Citrus oliën

Citroen, sinaasappel, grapefruit en limoen  geven vreugde. De vrolijke geel en oranje kleuren van de vruchten verraden al hun positieve werking op je humeur. De geuren zijn zoet en fris. Je wordt er vrolijk van, waardoor je concentratie verbetert en je immuunsysteem beter gaat werken. En kaneel roept juist weer de warmte en gezelligheid op. Zo kan een olie veel betekenen. Tijdens de behandeling laat ik verschillende geuren ruiken en waar het paard aangeeft dat deze prettig is, of nodig is, maak ik er gebruik van. Dit kan zijn door iets op de kroonrand te druppelen of in een massageolie toe te passen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

  • Mail: info@praktijknatuurlijk.nl
  • Mobiel 06-11100859
  • Of vul uw gegevens in op de contactpagina
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus