Omega 3 (DHA en EPA)

Posted by on feb 18, 2016

Omega 3 (DHA en EPA)
In de BASIC en IMMUNO zit een hoog geconcentreerde hoeveelheid plantaardige omega 3 vetzuren (DHA en EPA). Deze vetzuren zijn essentieel. Dit wil zeggen dat het paard ze niet zelf in het lichaam kan aanmaken, maar met de voeding moet opnemen. Dit in tegenstelling tot Omega 6 wat juist erg veel in het normale rantsoen voorkomt.

Omega 3 vetzuren hebben tal van functies in het lichaam. Belangrijke functies zijn het ontstekingsremmende effect en de stabiliserende invloed op de gemoedstoestand. Om dezelfde hoeveelheid Omega 3 vetzuren uit de onderhoudsdosering EquilinBASIC te geven door het voeren van lijnzaadolie is 240 ml nodig. Dit komt omdat de vetzuren uit lijnzaadolie (ALA) in een aantal stappen omgezet moeten worden in de voor het lichaam bruikbare vetzuren (DHA en EPA). Dit proces is niet efficiënt waardoor deze grote hoeveelheden nodig zijn.
Het geven van Lijnzaadolie is naast EquilinBASIC of IMMUNO overbodig. Als olie wordt gegeven ter aanvulling van de energie dan is een verzadigde olie hiervoor meer geschikt, zoals kokos- of palmolie.
bron: equilin

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus