Natuurgeneeskundig adviesconsult

Hoe verloopt een afspraak?

Bij het afspreken van een natuurgeneeskundig adviesconsult ontvang je van te voren via de mail een intakeformulier met vragen over oa de ziektegeschiedenis, de huidige huisvesting, voeding, de training etc van je paard.
Tijdens de afspraak ga ik hier dieper op in. Een 1ste consult duurt ongeveer 1 uur.

Anamnese
Om de oorzaak van het probleem te achterhalen, is een uitgebreide anamnese nodig. Ik kijk daarbij niet alleen naar symptomen van de klacht, maar bekijk het paard als geheel van met elkaar samenhangende processen. Dus ook naar de voeding, management en bijvoorbeeld de relatie tussen paard en eigenaar.
Ook is een fysiek onderzoek belangrijk, waarbij ik gebruik maak van de standaard reguliere metingen, maar ook het paard doormeet met behulp van de Lecher-antenne en de connectiesensor. Hierdoor kan precies gemeten worden waar een disbalans aanwezig is en welke middelen nodig zijn om deze disbalans op te heffen.

Het stappenplan
Vervolgens bespreken we de bevindingen. We bespreken welke mogelijkheden er zijn om de klachten te behandelen en stemmen deze met elkaar af. Het stappenplan kan bestaan uit:

Het behandeladvies
Van het consult ontvangt u een schriftelijk verslag per e-mail. Hierin staan de bevindingen en het daaraan gekoppelde behandeladvies vermeld.

Evaluatie & nacontrole
Zo nodig plannen hebben we nog  mail en/of telefonische contact om de voortgang te blijven volgen en te kunnen bijsturen.

 

 

 

 

 

Wanneer kan de natuurgeneeskunde ingezet worden?

Als een klacht telkens weer terugkomt, is er meer aan de hand. Een chronische klacht bijvoorbeeld duidt in de meeste gevallen op een lichamelijke en/of geestelijke disbalans die er niet van de ene op de andere dag is gekomen. Je moet hem als een ui afpellen: laagje voor laagje, totdat je bij de oorzaak uitkomt.

  • Alle chronische problemen en ziektes. (PPID /ziekte van Cushing, Insulineresistentie, Ziekte van Lyme)
  • Bewegingsproblemen (vluchtgedrag, tying up, wisselend kreupel met onbekende oorzaak)
  • Huidproblemen (zomereczeem, wratten, schimmel etc.)
  • Spijsverteringsproblemen
  • Conditieproblemen (mager, snel moe, geen eetlust etc.)
  • Luchtwegproblemen (hoesten, kortademigheid etc.)
  • Beenproblemen (hoeven, rotstraal, brokkelhoeven , artrose, pezen, gewrichten etc.)
  • Gedragsproblemen (angst, nerveus, down, hengstigheid, luchtzuigen etc.)
  • Herstel na operatie/ziekte
  • etc.

Bij zomereczeem speelt vervuiling, stress, voeding en weidebeheer een grote rol

Conditieproblemen kunnen te maken hebben met het gebit, de spijsvertering (maag – darmen), wormen, stress, voeding. Het is belangrijk om al deze zaken na te lopen en eventueel uit te sluiten, waarna een passend behandelplan opgesteld kan worden.

Artrose kan te maken hebben met tekorten in de voeding, overbelasting door verkeerde training etc.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus