Mijten Paardenvoer

 

De kracht van een paard schuilt in zijn voeding
Puur de paardenkracht uit de natuur
Breng de natuur in de stal!”

Geen kunstmatige of chemische kleur-, geur- of bewaarstoffen toegevoegd. Zuivere plantaardige grondstoffen staan centraal voor een complete voeding.

Het doel van de ontwikkeling van het assortiment paardenvoer van Mijten. Een paard voelt zich beter bij een goed uitgebalanceerde diervoeding: een voeding die perfect aansluit bij datgene vanuit de natuur.

Paardenvoer met  verkeerde, niet evenwichtige samenstellingen hebben directe gevolgen op de gezondheid en prestaties van het paard. Om deze reden is het belangrijk dat elke diervoeding volledig uitgebalanceerd is.

Grondig onderzoek en ontwikkeling samen met meer dan 70 jaar ervaring hebben geleid tot een unieke samenstelling van een natuurlijke en smakelijke voeding voor paarden.

 

Assortiment op voorraad:

Hippalgo Bodybuilder 15 kg

Bodybuilder bestaat voornamelijk uit rijstzemelen en levert de juiste bouwstoffen om de spieropbouw te ondersteunen bij paarden, zonder dat de paarden te “fris” worden. Het is een bron van essentiële aminozuren, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. 

Het verbetert de spieropbouw, bevordert soepele spieren en zorgt voor een betere stemming bij het paard. Hippalgo Body Builder heeft een hoog gehalte aan vetten en levert dus een belangrijke en veilige energiebron voor sportpaarden, zeker voor paarden die moeilijkheden hebben met de zetmeelvertering zoals insulineresistente paarden, paarden die gevoelig zijn voor spierstijfheid, tying up en dergelijke. Ook paarden die lange beheersbare inspanningen moeten leveren (endurance wedstrijden, eventing, …), hebben baat bij een krachtvoer met een aangepast vetpercentage.

Mijten Body Builder kan als supplement aan het krachtvoer toegevoegd worden voor sportpaarden die intensieve arbeid moeten verrichten of voor jonge paarden die pas in training komen. De hoeveelheid is 300-500gram.  Ook voor recreatiepaarden met een graanvrij of enkel ruwvoer rantsoen wordt Hippalgo Body Builder aangeraden.

 

paarden_bioform_s

Mijten Opti-Form  15 kg   

- Kruidenhooi (Timotheegras, Eiffel kruiden en hooi) verrijkt met levende gistbacteriën.
- Aangeraden bij oudere paarden, paarden met darmproblemen  (dunne mest, koliekgevoelig) die moeilijk kauwen of  vermageren.

Opti-Form is en mengeling van verschillende geselecteerde planten, grassen en kruiden waardoor een er uitgebalanceerd ruwvoeder ontstaat met een constante kwaliteit van januari tot december. (Geen voordroog !)

Door de verschillende grassen te snijden, te mengen met de kruiden en levende gistbacteriën toe te voegen nemen de paarden dit ruwvoeder slechts traag op wat leidt tot een ideale stofwisseling zonder overbelasting van het spijsverteringsorgaan.

De levende gistbacteriën herstellen of zorgen voor een goede bacteriepopulatie in de darmen. Dit leidt dan weer tot betere opnames van de voedingsstoffen door een betere vertering.

Voederschema (paard van 500 – 600 kg)
Dagelijkse hoeveelheid te verdelen over meerdere voederbeurten:
a) 1 à 2 kg Opti-Form naast het normale hooi ( 1 voerschep=300gram)
b) 4 à 5 kg Opti-Form naast een weinig stro
c) Meng elke voederbeurt 0,5 kg Opti-Form door het krachtvoer.

Soms is ook de darmwerking ten gevolge van de gemakkelijke verteerbaarheid van vers gras wat aan de luie kant geworden. Of zijn de darmbacteriën door ziekte of koliek niet meer in de juiste verhoudingen aanwezig waardoor het paard rank tot mager wordt. Ook diarree wijst op een probleem in de darmflora. Het vergt wat dan ook heel wat tijd en aanpassing vooraleer deze vertering weer op volle toeren draait én voldoende darmbacteriën optimaal hun werk kunnen doen om alle voedingsstoffen uit de voeding te halen.

Het paard zal hierdoor alle voedingsstoffen uit zijn voedsel beter verteren en opnemen !
Resultaat is een goed werkende spijsvertering met als gevolg: een goede mestvorming, geen koliekvorming en een voller paard. Uiteraard is het belangrijk om daarbij goed en voldoende hooi (voor een gemiddeld paard 6-7kg gespreid per dag) te geven en een aangepast krachtvoeder.

Om de darmwerking beter voor te bereiden naar de winter toe kan je dus naast het hooi  de Opti-Form gaan bijgeven in de late zomer.

Meng elke voederbeurt 0,5 kg Opti-Form door het krachtvoer. Dit kan het hele jaar zowel preventief als curatief bijgegeven worden. Het paard zal beter en trager eten wat de spijsvertering alleen maar ten goede komt. Hierdoor gaat je paard meer kauwbewegingen maken, minder schrokken en meer speeksel mengen met het voeder.

Daarenboven zijn ze langer bezig met het opeten van het voeder waardoor ze zich in de stal minder snel vervelen en wat leidt tot een ontspannen paard op stal.

 

Mijten Luzerne Mix   15 kg  

Luzerne is van nature zeer rijk aan eiwit, (ca 16% ruw eiwit). Een hoog eiwitgehalte wordt meestal negatief beoordeeld. Echter is eiwit de belangrijkste bouwstof van het lichaam. Luzerne bevat hoge kwaliteit eiwit, omdat het alle essentiële aminozuren bevat. Voor paarden in de groei of bij spierontwikkeling is eiwit heel belangrijk.

Het antwoord op de vraag hoeveel luzerne je kan/mag voeren per dag. "Het klopt dat de calcium/fosforverhouding van luzerne erg scheef is. De verhouding is 4:1, terwijl deze 2:1 behoort te zijn bij volwassen paarden.  Calcium en fosfor zitten overal in: in gras, hooi, krachtvoer etc."

De calcium/fosforverhouding in voeding dient gecorrigeerd te worden vanaf een hoeveelheid van ca. 3 kg luzerne per dag.( 1 voerschep is ca 300 gram) Dan zou je extra granen kunnen voeren, zoals zemelen, omdat deze rijk zijn aan fosfor. Veel rantsoenen bevatten al granen, waardoor compenseren niet altijd nodig is. Als je twijfelt doe dan een rantsoenberekening van het totale rantsoen. bron: Annette van Weezel Errens

Herba-Mix 20kg 

- Smakelijke mix (muesli) met aangepaste uitzonderlijke kruidenformule.
- Optimaliseert sportprestaties.
- Magere of koliekgevoelige paarden.

Is een smakelijke mix met haver van geselecteerde granen en natuurlijke grondstoffen voor jonge paarden, drachtige merries en volwassen recreatie- en sportpaarden. Deze zorgzaam, doordachte samenstelling is verrijkt met een uitzonderlijk kruidenmengsel dat de doorstroming en het spierstelsel ondersteunt. Herba Mix heeft een positieve invloed op het uithoudingsvermogen en werkt regulerend op de spijsvertering. Hierdoor blijven o.a. de gewrichten soepel. Bovendien heeft Herba Mix een verzachtende invloed op de luchtwegen en is het bijzonder geschikt voor de fokkerij. Herba-mix bevordert de eetlust en stabiliseert de natuurlijke balans van de darmflora. Vanwege zijn unieke samenstelling krijgt uw paard meer vitaliteit en arbeidsvreugde.

Onderhoudsrantsoen 0,4 kg per 100 kg levend gewicht . 600 kilo =2.5 kilo Vermeerderd met 100 à 400 gr/100 kg LG naargelang de intensiteit van de arbeid.

 

Mijten Paardensnoepjes 1.5 kg    €9,50

De natuurlijke beloning met honing, groenten, sporenelementen en vitamines.

Mijten Dressuur Plus 20kg

"Muesli met aangepaste energiebalans"

Aanbevolen voor:
- Zenuwachtige paarden.
- 'Suiker'patiëntpaarden (insulineresistentie)

Is een zeer speciale mengeling met een aangepaste energiebalans van uitgezochte grondstoffen voor paarden die beheerste maar toch krachtige inspanningen leveren.
Is bijzonder geschikt voor zenuwachtige paarden die een heftig temperament hebben en ‘suiker’patiëntpaarden. Dit zijn paarden die moeilijkheden hebben om hun suikers om te zetten naar energie. Dit resulteert vaak in het ‘platvallen’ vanwege het gebrek van een gepast energieleverancier.

Als gevolg van zijn uitzonderlijke samenstelling en toevoeging van een kruidenmengsel wordt er een natuurlijk evenwicht bereikt met een perfecte stofwisseling tot gevolg.
Dit resulteert in werklustige en zelfzekere paarden met een hoger uithoudingsvermogen en die snel recupereren na de inspanning.

Gebruik:
Wordt verstrekt tegen 0,5 à 0,8 kg per 100 kg levend gewicht afhankelijk van de arbeidsintensiteit.

 

Mijten Kruidenslobber 15 kg  

Kruidenslobber, een noodzaak voor elk presterend paard wat gegeven wordt na een zware of langdurige inspanning.
In het lichaam bevinden zich allerlei afvalstoffen ten gevolge van de verbranding van energie bij het leveren van prestaties, maar ook ten gevolge van stress.
Deze stoffen dienen het lichaam te verlaten via de natuurlijke weg.
Door zijn unieke samenstelling wordt dit natuurlijk proces ondersteund, waardoor het lichaam gezuiverd wordt.

Bovendien bevat de kruidenslobber een verhoogde electrolytenbalans waardoor de paarden meer drinken en de afvalstoffen op een natuurlijke manier het lichaam verlaten.
Kruidenslobber bevat bovendien nog meerdere diëtische grondstoffen ter ondersteuning van de vertering.
Hierdoor zal het paard sneller terug op krachten komen en een optimale conditie vertonen.

Gebruik
Verstrek twee tot drie voederbeurten na elkaar 0,4 kg per 100 kg levend gewicht in combinatie met warm water en een verhoogde ruwvoedergift (beste is hooi).

Het is echter zeer belangrijk dit twee tot driemaal elkaar te voederen omdat het ontslakkings- en zuiveringsproces 20 à 30 uur nodig heeft om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.
Verstrek daarom ook geen ander krachtvoeder tijdens deze korte periode, maar verhoog de ruwvoedergift (liefst hooi).
Plaats daarna uw paard weer op zijn basisrantsoen (zie het uitgebreid gamma paardenvoeders van Mijten)

Bereiding: 0,4 kg kruidenslobber omroeren per 0,5 l warm water. 3 tot 5 minuten laten staan en warm verstrekken. Vb Paard 600 kg: (0,4kg x 6) kruidenslobber x (0,5l x 6) warm water= 2,4kg x 3l water

Sport Mix Super   20 kg

Aanbevolen voor :
- Paarden die extra energie voor arbeid nodig hebben
-Energetische mix voor extra prikkeling

Is een uitgebalanceerde mengeling voor paarden waaraan hoge eisen worden gesteld.
Zoals de naam al vermeldt is dit een bijzondere energetische mengeling die rijk is aan extra vitamines en aminozuren.

Sport mix Super bevordert de prestaties en is geschikt voor paarden waarmee intensief gewerkt wordt. Deze mengeling bevat een hoog gehalte aan zwarte haver.

Naarmate het paard hogere arbeidsprestaties moet verrichten zal er minder ruwvoeder en meer krachtvoeder worden verstrekt.
Bevat alle nodige voedingselementen, vitamines, en mineralen om aan de behoefte van het paard te voldoen.

Gebruik
Wordt verstrekt tegen 0,5 à 0,8 kg per 100 kg levend gewicht afhankelijk van de arbeidsintensiteit.

Gerstenmix 20 kilo  

Smakelijke mix zonder haver, voor all-round,  op basis van gerst en spelt

Is een smakelijke mengeling voor jonge en opgroeiende paarden, drachtige merries en recreatiepaarden. Is bijzonder geschikt voor zenuwachtige paarden met een hevig temperament.

Is een volledig voeder dat wordt gevoederd naast kwaliteitsruwvoeder.
Naarmate het paard hogere arbeidsprestaties moet verrichten zal er minder ruwvoeder en meer krachtvoeder worden verstrekt. Bevat alle nodige voedingselementen, vitamines, en mineralen om aan de behoefte van een gezond paard te voldoen.

 

Mijten Quattro 20kg 

Aanbevolen voor :

- Speciale Eiwit-sobere mengeling met kruidenhooi.
- Deze complete mix bevat geen haver, maar oa spelt.
- Specifiek voor Quarters, Haflingers, Fjorden, recreatiepony’s, ezels, etc


Koudbloeden hebben hun verteringsstelsel sterk ontwikkeld en zijn in staat om (te) veel energie en eiwitten te halen uit hun dagelijks rantsoen. Quattro is daarom een aangepaste voeding dat rijk is aan mineralen en sporenelementen, maar arm is aan eiwitten.
Quattro bevat naast zijn hoogwaardige grondstoffen ook kruidenhooi, waardoor dit voeder een bijzonder geschikte structuurwaarde bevat, wat essentieel is voor een perfecte vertering.

Bevat alle nodige voedingselementen, vitamines, en mineralen om aan de behoefte van een gezond paard te voldoen.

veulenmengeling  20 kg 

Licht verteerbare en smakelijke
  mengeling voor veulens en
  melkgevende merries.
- Voor een optimaal beendergestel
- Voor een stralende gezondheid

 

Paardendiner 20 kg  

Complete mix met haver
voor all-round

MIJTEN, meer dan 70 jaar ten dienste van mens en dier.
In 1938 kocht Louis Mijten de plaatselijke maalderij in Schoonderbuken (Belgie) een klein en zeer landelijk dorpje in de nabijheid van Scherpenheuvel.

Hij had bij de oprichting slechts één doel voor ogen: een kwalitatief voeder produceren. Daar naast stond hij zijn klanten met raad en daad bij. Hij wou meer dan een verkoper alleen zijn, hij zou zijn kennis en kunde ten dienste stellen van zijn klanten en hun dieren.
Dit doel staat heden nog steeds centraal. Al 3 generaties Mijten hebben op basis van meer dan 70 jaar ervaring een ganse waaier van uitgebalanceerde voeders ontwikkeld, op maat van de behoeftes van uw dier. Zo worden er dan ook geen kunstmatige of chemische kleur-, geur- of bewaarstoffen toegevoegd aan hun voeders. Zuivere plantaardige grondstoffen staan centraal voor een complete voeding met gezonde en sterke dieren als gevolg

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

  • Mail: info@praktijknatuurlijk.nl
  • Mobiel 06-111-00859
  • Of vul uw gegevens in op de contactpagina
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus