Guasha Therapie mens

Optimaal trainen van je paard begint bij jezelf! We willen graag dat ons paard ontspannen is maar vaak zijn we ons niet bewust van spanning in ons eigen lichaam. We willen dat het paard links en rechts even makkelijk inbuigt, maar hoe soepel ben jij zelf?

Door een Guasha behandeling voor jezelf worden ook bij jou als ruiter blokkades opgelost.

Er wordt een speciale Guasha olie op de huid aangebracht. Deze olie wordt gebruikt om de huid te beschermen en heeft ook een extra werking door de diverse chinese kruiden die erin zitten.

Op de plaats waar de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een speciale schraper te “schrapen”. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zitten, verschijnen “bloeduitstortingen” (sha’s). Deze verschijnen in de huid (en niet op de huid) en variëren van diep rood tot paars. Aan de kleur van de sha’s kan men zien of het een recente- of een chronische blokkade is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer de klacht. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Door je regelmatig te laten behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt. Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting van het lichaam. Een van de grootste oorzaken van alle klachten en ziekten zijn : afvalstoffen !

De behandeling vindt plaats in mijn behandelruimte in Velp (in overleg is dit anders mogelijk). Tijdens de schouder-nek en rug behandeling zit je op een massagestoel en de behandeling duurt +/- een uur.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus