Wat kan Cranio-Sacraal Therapie voor paarden betekenen bij rij-technische problemen?

Posted by on mei 20, 2018

Wat kan Cranio-Sacraal Therapie voor paarden betekenen bij rij-technische problemen?

Wat kan Cranio-Sacraal Therapie voor paarden betekenen bij rij-technische problemen?

Cranio-Sacraal Therapie (CST) is een ondersteuningsvorm om paarden te helpen de oorzaak van hun klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen.
Met andere woorden de oorzaak van het probleem vinden en niet alleen het gevolg. De klacht die we zien is vaak het gevolg van een ander onderliggend probleem.

Een voorbeeld:

Een casuspaard die rechtsvoor (RV) erg strak in de schouder was.

Linksom met rijden liep hij steeds over de buiten rechterschouder weg en rechtsom viel hij juist erg naar binnen. In het algemeen waren er ook aanleuningsproblemen Het paard werd geregeld gemasseerd wat voor even wel iets hielp maar het probleem kwam steeds weer terug.
Dit was een probleem die ontstaan was vanuit linksachter. Het linkerachterbeen (LA) was meer stuwend en minder buigzaam wat een gevolg had voor RV.

Met Cranio-Sacraal therapie ben ik oa het Sacrum en de Occiput gaan behandelen, het lichaam weer van achter naar voor in verbinding brengen. Daarna de SI gewrichten meer ruimte gegeven, LSO en de Psoas spieren en allebei de achterbenen. De fascia lumbaal was erg strak vooral links, met de fascia technieken weer mooi losgemaakt. Daarna aan het gevolg gewerkt, borstbeen wat vast zat, CTO (cervicale-thoracale overgang), de hamstrings en de beide schouders. Het paard heeft 3 dagen in de wei gelopen en is daarna weer opgepakt met een nieuwe manier van trainen. We hebben samen een trainingsschema gemaakt: een combinatie van gymnasticeren vanaf de grond en rijden.

Na 2 behandelingen was het probleem zo goed als weg, met de training zelf blijft het paard nu mooi los en over 4 benen in tact lopen.

Cranio- Sacraal therapeuten gebruiken diverse hands- on technieken (op het lichaam en de schedel) om het lichaam te bevrijden van blokkades die het bewegingsapparaat beperken, waardoor het lichaam weer in balans komt en vloeiend kan bewegen. Het is voortgekomen uit de osteopathie en als specialisatie verder gegaan.

.

 

 

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google Plus